groot Lotharinger

Land van oorsprong: Duitsland en Frankrijk.

Gewicht: 5 à 6 kilo of meer ideaal 5,5 kilo.

Type en bouw: Lang en breed lichaam, rechte rugbelijning met brede en soepel afgeronde achterhand. De goede ontwikkelde ribbenpartij en stevige achterhand ondersteunen de rechthoekige vorm van het lichaam.

De kop krachtig ontwikkeld met breed voorhoofd en een goed ontwikkeld neusbeen. Brede wangen en snuit met goed ontwikkelde onderkaak.

Enkelvoudige wam bij voedsters is toegelaten

Oren: vlezig en krachtig van structuur met een minimale lengte van 16 cm.

Benen: Fors en sterk

Pels: van normale lengte en rijk aan onderwol en goed doorgehaard

Tekening: De vlinder waarvan de vleugels de onderkaak dun omzomen bestaat uit 2 gelijke afgeronde vleugels, die op beide zijden van de snuit liggen en in beide mondhoeken eindigen en scherp begrensd zijn.De doorn is aan de bovenkant fraai afgerond en bevindt zich op het midden van de neusrug de doornlengte bedraagt ongeveer 1,5 cm. De oogringen zijn overal van dezelfde breedte en goed gesloten en vrij van tranen en uitlopers. De wangstippen zijn rond of ovaal van vorm ideaal is de ronde vorm en bevinden zich op elke wang daar waar het alleenstaande wanghaar zich bevindt. De oren zijn gekleurd met een zo scherp mogelijke begrenzing aan de wortel. De aalstreep begint in de nek achter de oren en loopt zonder onderbrekingen als een scherpe streep door over de rug naar de staartwortel de breedte van de aalstreep is ongeveer 4 cm., de staart heeft dezelfde kleur als de aalstreep. De vlekken van de zijde tekening zijn regelmatig verdeeld over de beide zijde van het lichaam en van gelijk aantal ideaal is 5 tot 8 vlekken met een doorsnede van 3 cm en een afstand van 4 cm van de aalstreep ze mogen niet te dicht op elkaar staan deze zijde tekening valt binnen de achterste helft van het lichaam zoals op de afbeelding te zien is.

Erkend in de kleuren: Konijngrijs, IJzergrauw, Blauwgrijs, Blauwgrauw, Zwart, Bruin, Madagascar en Isabella.